Λίγες σκέψεις για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Λίγες σκέψεις για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Η Μεγάλη εβδομάδα πλησιάζει ενώ όλοι μαζί κάνουμε ήδη τους σχεδιασμούς μας για τον εορτασμό του Πάσχα μαζί με τις ανάλογες μονομαχίες ψησίματος μαγειρίτσας, αρνιού, κοκορετσιού και όλων των υπολοίπων γνωστών που μας απασχολούν αυτήν την περίοδο. Μέχρι τότε έχουμε να ακολουθήσουμε και τα υπόλοιπα γνωστά έθιμα, τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας για όσους την ακολουθούν, το βάψιμο των αυγών, τα κουλουράκια της λαμπρής, τα εκάστοτε τοπικά έθιμα και όλα αυτά τα όμορφα και ρομαντικά που μας θυμίζουν ότι είμαστε άνθρωποι με ανάγκη για ανάπαυλα και «απουσία» από την καθημερινότητα. Σε όλα αυτά μπορούν άνετα να προστεθούν και οι σκληροπυρηνικοί που κάνουν τις ετοιμασίες για τα βαρελότα που θα μετατρέψουν την εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης σε εμπόλεμη ζώνη, ευχόμαστε με μέτρο για να μην έχουμε ατυχήματα.

Όλα τα παραπάνω τα επαναλαμβάνουμε, γιατί ναι μεν μπορεί να είναι κατά κάποιο τρόπο αυτονόητα, αλλά καλό είναι να τα χαίρεσαι γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει ξαφνικά! Δεν είναι και πολλά χρόνια πίσω που τέτοια περίοδο κάποιοι έψαχναν να αλλάξουν στα Ε1 την κύρια κατοικία τους μπας και μπορέσουν να πάνε στο χωριό να κάνουν Πάσχα… Τι εποχές θρυλικές τότε ε; Ωραία πράγματα…

 Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts