Τα άρθρα 35 και 36 του Ν. 5036/2023 είναι μία καλή αρχή...

Τα άρθρα 35 και 36 του Ν. 5036/2023 είναι μία καλή αρχή...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Μάρτης μας αφήνει δίνοντας μας πολλές εκπλήξεις στην τελευταία του εβδομάδα, κυρίως πολιτικές, αφού πλέον γνωρίζουμε πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Στις 21 Μαΐου, ανήμερα της μεγάλης εορτής του Κωνσταντίνου και Ελένης θα προσέλθουμε όλοι στις κάλπες για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Μοιραίο είναι μέχρι τότε η χώρα να μπει σε έναν εκλογικό πυρετό, στον οποίο είχε μπει άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση το 2023 θα ήταν έτος εκλογικής διαδικασίας, αφού έληγε η τετραετία της υπάρχουσας κυβέρνησης.

Μάλιστα από τις προβλέψεις προκύπτει ότι δεν θα μας φτάσει μόνο μία εκλογική αναμέτρηση, αφού σύμφωνα με όλα τα λεγόμενα των ειδικών κανένα κόμμα δεν θα έχει την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Έτσι, όπως όλα δείχνουν θα έχουμε τουλάχιστον άλλη μία διαδικασία στις 2 Ιουλίου και βλέπουμε... Είχαμε καιρό να διενεργήσουμε εκλογές, αφού οι τελευταίες ήταν το 2019, αλλά το 2023 θα τις χορτάσουμε αρκετά αφού τον Οκτώβριο θα ακολουθήσουν οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές, που σε πολλές περιπτώσεις θα είναι εκ του εκλογικού νόμου διπλές, αλλά και στο τέλος της χρονιάς αν όλα πάνε κατά τον προγραμματισμό φαίνεται ότι θα κλείσουμε με τις επιμελητηριακές εκλογές που θα διεξαχθούν στα επιμελητήρια όλης της χώρας.

 Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts