Το νέο φορολογικό θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα

Το νέο φορολογικό θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Αναμφίβολα, ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσει κατά κόρον μέσα στο 2024 είναι ο νέος τρόπος προσδιορισμού κερδοφορίας των ατομικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα όσα ορίσουν τα άρθρα 28Α ως 28Ε του Ν. 4172/2013. Το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά θεωρούμε δεδομένο ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν κατανοητά στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, ειδικά στους άμεσα εμπλεκόμενους που δεν είναι άλλοι από αυτούς που έχουν ατομική επιχείρηση.

Προς το παρόν, οι περισσότεροι εξ αυτών κινούνται στο φάσμα της ζώνης «κάτι παίζει, αλλά δεν έχω καταλάβει απόλυτα τι είναι αυτό» και μετά την υποβολή της δήλωσης θα περάσουν στην ζώνη του «κατάλαβα τι είναι το περιβόητο ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος». Τη θέση τη δική μας δεν νομίζουμε να χρειάζεται να σας τη μεταφέρουμε, όταν θα αρχίσουν να πέφτουν οι γνωστές ερωτήσεις «γιατί δεν με ενημέρωσες; Τι κάνουμε τώρα;» και άλλες τέτοιες παρόμοιες ερωτήσεις και όχι μόνο, τις οποίες τις έχουμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια για πολλά και διάφορα ζητήματα που προκύπτουν για παρόμοιους και όχι μόνο λόγους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Author’s Posts