Ποιοι είναι τελικά επαγγελματίες και δεν το γνωρίζουν; Ήρθαν οι απαντήσεις από την εγκύκλιο Ε.2031/2023

Ποιοι είναι τελικά επαγγελματίες και δεν το γνωρίζουν; Ήρθαν οι απαντήσεις από την εγκύκλιο Ε.2031/2023

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Τριήμερο ήταν και πάει, τον πιάσαμε τον Μάη και φέτος, ο οποίος μας υποδέχτηκε με όχι και τόσο ανοιξιάτικο καιρό αφού η εβδομάδα ήταν σχετικά βροχερή, αλλά θα έρθει και η ώρα της ζέστης και των λιακάδων. Κατά τα άλλα όσο πλησιάζουμε στην 21η Μαΐου η χώρα όλο και μπαίνει περισσότερο σε προεκλογικούς ρυθμούς, αλλά έχουμε αναφέρει και παλαιότερα ότι φέτος θα χορτάσουμε από προεκλογικές διαδικασίες. Ό,τι δεν το κάναμε τα τελευταία 4 χρόνια, θα το κάνουμε φέτος.

Στα δικά μας λημέρια την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε τον «πυρετό» του ΕΝΦΙΑ ο οποίος εκδόθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά διαπιστώσαμε ότι όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι αν τους δώσεις τις κατάλληλες οδηγίες ή ένα link μπαίνουν στον κόπο να το κατεβάσουν μόνοι τους και να αποφύγεις τουλάχιστον αυτή τη διαδικασία. Όχι ότι άλλαξαν συνήθειες με κάποιον μαγικό τρόπο, αλλά το καλό της ψηφιοποίησης είναι ότι όλοι οι φορολογούμενοι, ή έστω σχεδόν όλοι, είναι αναγκασμένοι να ξέρουν τους κωδικούς Taxis, αφού χωρίς αυτούς δεν μπορούν να έχουν ψηφιακή σχέση με το δημόσιο. Έχει και τα καλά της η ψηφιοποίηση, δεν είναι μόνο για να μας μπερδεύει αλλά καμιά φορά μας βοηθά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts