ΕΝΦΙΑ 2023, καλώς να ορίσει...

ΕΝΦΙΑ 2023, καλώς να ορίσει...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Απρίλης μας αφήνει σιγά σιγά δίνοντας την θέση του σε μία μικρή ανάπαυλα του τριημέρου που μας έρχεται αφού η Πρωτομαγιά φέτος πέφτει Δευτέρα. Ο καιρός κάνει τα δικά του κολπάκια ακόμα, αλλά δεν νομίζουμε να μας κολλήσει στο να πάρουμε, όσο γίνεται, μία μικρή ανάσα πριν την συνέχιση του αγώνα δρόμου, στις γνωστές ταχύτητες σπριντ, που μας περιμένει την επόμενη περίοδο.

Οι φορολογικές δηλώσεις πάνε ακόμα πολύ αργά και όχι σταθερά, κάτι απολύτως λογικό, δεδομένου ότι σήμερα λήγει ο ΦΠΑ του 1ου τριμήνου ενώ ο Απρίλης είχε λίγες ημέρες εξαιτίας των εορτών του Πάσχα, αλλά και γιατί 29 και 30 Απριλίου είναι εκτός λόγω Σαββατοκύριακου. Έτσι ο Απρίλης μετατράπηκε σε Φλεβάρη με γιορτή του Πάσχα μέσα. Πλάκα στην πλάκα, μήπως θα ήταν μία καλή ιδέα να αλλάξει το καθεστώς του ΦΠΑ ώστε αν η τελευταία ημέρα του μήνα πέφτει σε αργία η προθεσμία να μεταφέρεται στην πρώτη εργάσιμη του επόμενου μήνα και όχι στην τελευταία εργάσιμη του τρέχοντος; Είναι που είναι πιεστικές οι προθεσμίες, δεν είναι κρίμα να χάνονται ημέρες τσάμπα και βερεσέ;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts