Ο φορολογικός καύσωνας ξεκινά….

Ο φορολογικός καύσωνας ξεκινά….

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Η τελική ευθεία για τον μήνα Ιούνιο έχει ήδη μπει, αφού βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του και πλέον μπορούμε να πούμε ότι βάσει καιρού έχουμε μπει απόλυτα σε καλοκαιρινή περίοδο, αφού τα 30άρια και βάλε έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους. Βέβαια, οι ξαφνικές μπόρες που κάνουν την εμφάνιση τους μας κάνουν να αμφιβάλλουμε καμιά φορά για το αν όντως είναι καλοκαίρι, αλλά πιστεύουμε ότι όσο πλησιάζουμε προς τον Ιούλιο αυτή η αμφισβήτηση όλο και μειώνεται και θα μας περιμένουν οι γνωστοί καύσωνες.

Στα δικά μας λημέρια μαζί με τον καιρό μπαίνουμε και εμείς σιγά σιγά στον καύσωνα των φορολογικών δηλώσεων, αφού οι ημερήσιες υποβολές έχουν παγιωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε πάνω από 70.000 υποβολές τις καθημερινές, ενώ παράλληλα είμαστε περίπου στα μισά της διαδρομής σε σχέση με πέρσι, αφού έχει υποβληθεί κάτι παραπάνω από 50% των δηλώσεων συγκριτικά με αυτές του 2022. Αξίζει βέβαια κάποιος να σταθεί στα στοιχεία των εντύπων Ε3 που έχουν υποβληθεί, όπου εκεί παρουσιάζεται αυξητική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, αφού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περίπου 1 στις 5 φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εμπεριέχουν έντυπο Ε3. Το στοιχείο αυτό μαρτυρά ότι πλέον έχουμε μπει για τα καλά σε «περιβάλλον υποβολής φορολογικών δηλώσεων», παρότι δεν έχουμε πιάσει τα εξαψήφια νούμερα και το ρεκόρ ημερήσιων υποβολών παραμένει στις 85.944 δηλώσεις που είχαν υποβληθεί στις 16 Μαΐου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts