Μια ουτοπία ακόμη λοιπόν...

Μια ουτοπία ακόμη λοιπόν...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Απρίλης μπήκε στην ζωή μας, μαζί με τη θερινή ώρα, ενώ οι καλοκαιρινές διαθέσεις του καιρού εξακολουθούν να μας συντροφεύουν καθημερινά. Πολλοί ήδη έχουν αρχίσει και αναρωτιούνται αν θα πρέπει να βάλουν στις ντουλάπες τα καλοκαιρινά τους και αν θα πρέπει να σηκώσουν τα χαλιά, ώστε να μπει και το σπίτι σε καλοκαιρινή βερσιόν. Όσο ο καιρός παραμένει σταθερά ζεστός, πιστεύουμε ότι τα επόμενα Σαββατοκύριακα κάπως έτσι θα γεμίσουν για όλους μας μέχρι το Πάσχα, δηλαδή με δουλειές του σπιτιού.

Στα δικά μας γήπεδα τώρα, τα τμήματα απλογραφικών βιβλίων ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα στις προ συμπληρωμένες δηλώσεις Φ.Π.Α., αφού θα πρέπει έως τις 30/4 να υποβληθούν οι περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. του Α’ τριμήνου του 2024. Η κρυάδα έχει ήδη περάσει στους περισσότερους από εμάς με τις δηλώσεις Φ.Π.Α. μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία, αλλά θεωρούμε ότι σε αυτή την περίοδο που θα πρέπει να υποβληθεί το Φ.Π.Α. από το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας που είναι υπόχρεες σε ΦΠΑ, το ενδιαφέρον θα εκτιναχθεί στα ουράνια. Φυσικά, τα προβλήματα είναι άπειρα και η δημιουργική λογιστική καλά κρατεί, ακόμα και σε θεωρητικά απλές περιπτώσεις υποβολής, αλλά η προ συμπλήρωση παραμένει σταθερή στη θέση της. Τουλάχιστον, η επιτρεπτή απόκλιση 30% παραμένει και αυτή σταθερή και κάπως εξομαλύνει ελαφρώς την κατάσταση, αλλά ήδη γνωρίζουμε ότι θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει και αυτή προς τα κάτω, οπότε όσο αυτή χαμηλώνει, τόσο το «ενδιαφέρον» θα εκτινάσσεται προς τα πάνω.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts