Τελικά το φορολογικό διαζύγιο έχει ουσία ή όχι;
Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Πρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.
Χωρίς να το πάρουμε είδηση, ο Ιανουάριος κοντεύει να φτάσει στο τέλος του και ετοιμάζεται να δώσει την θέση του στον «κουτσό» μήνα του έτους, τον Φεβρουάριο. Φέτος, μάλιστα, μαζί με τον Φεβρουάριο ανοίγει και το τριώδιο, αφού ανοίγει την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου. Μετά μας μένει μία αποκριά, ένα Πάσχα και χωρίς να το πάρουμε είδηση φτάσαμε πάλι στο αγαπημένο μας καλοκαίρι. Κάπως έτσι περνάει ο καιρός μας.
Φυσικά, εμείς στο ενδιάμεσο έχουμε να ασχοληθούμε με πολλές και διάφορες ημερομηνίες και προθεσμίες, αλλά αυτό είναι εν μέρει δική μας υπόθεση, που την αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο. Άλλες φορές πολυσύνθετα και άλλες φορές περισσότερο πολυσύνθετα, αφού οι απλές διαδικασίες έχουν μείνει πίσω ανεπιστρεπτί. Βέβαια, ο όρος πολυσύνθετος πολλές φορές δεν προκύπτει από την ίδια τη διαδικασία, αφού αν την απομονώσεις μοιάζει απλή, αλλά πολλές φορές καταλήγει να είναι πολυσύνθετη στην πράξη, για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και εμείς οι ίδιοι.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr




