Η εγκύκλιος άργησε 101+1 ημέρες... Μακάρι να ήταν η μόνη...

Η εγκύκλιος άργησε 101+1 ημέρες... Μακάρι να ήταν η μόνη...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Απρίλιος έχει φτάσει στα μέσα του και η καλοκαιρινή διάθεση του καιρού καλά κρατεί. Θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 30 βαθμούς, ειδησεογραφία για δασικές πυρκαγιές, ανακοινώσεις για μεγάλη προσοχή με τις φωτιές και γενικά καταστάσεις που οδηγούν περισσότερο σε μήνα Ιούνιο, παρά σε μέσα Απριλίου πριν καν έρθει το Πάσχα. Βέβαια, οι ισχυροί νοτιάδες πάλι θα μας πνίξουν στην σκόνη και θα μας μεταφέρουν το σχετικό αφρικανικό - αραβικό σκηνικό που γίνεται όλο και συχνότερο τα τελευταία χρόνια.

Στα δικά μας «γήπεδα» από την άλλη, την περασμένη Κυριακή έλαβε χώρα η πρώτη μεγάλη φορολογική υποχρέωση της χρονιάς, αφού εκδόθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. για όλους τους φορολογούμενους, που την 01/01/2024 κατείχαν κάποιο ακίνητο. Ανάλυση ιδιαίτερη επί του θέματος δεν χρειάζεται να κάνουμε, αφού είναι κάτι που μας συντροφεύει εδώ και πολλά χρόνια, άρα το γνωρίζουμε καλά. Ο τρόπος υπολογισμού είναι πολυσύνθετος και εξαρτάται από πολλά δεδομένα, τα οποία αναλύονται στο άρθρο 13 του Ν. 4223/2013. Βάσει αυτών των δεδομένων, αλλά και των σχετικών εγκυκλίων, απεικονίζονται τα στοιχεία των ακινήτων στο Ε9 του φορολογούμενου και από αυτό προκύπτει η εκκαθάριση του φόρου, βάσει του οποίου πληρώνει ο φορολογούμενος τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. κάθε χρόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts