Καλή myDATA Χρονιά...

Καλή myDATA Χρονιά...

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή… Ανοίγουμε το πρώτο φετινό μας άρθρο με την ίδια ακριβώς ευχή που κλείσαμε το αντίστοιχο τελευταίο περσινό, γιατί θεωρούμε ότι αυτά είναι τα ουσιαστικότερα στοιχεία που θα πρέπει να έχουμε για να ανταπεξέλθουμε στον δύσκολο «πόλεμο» της καθημερινότητας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για άλλη μία χρονιά. Οι γιορτές αποτελούν σχεδόν παρελθόν, ένα τριήμερο μας έχει μείνει μαζί με την πρώτη «Πανελλήνια» γιορτή του Αϊ-Γιαννιού που γιορτάζει σχεδόν η μισή Ελλάδα, αφού όπως λέει και το λαϊκό ρητό σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει.

Μετά και επίσημα τα κεφάλια μπαίνουν μέσα, αφού ξεκινά ο Γολγοθάς του κλεισίματος χρήσης και όλης της συνέχειας της διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί, μέχρι να οδηγηθούμε στην ολοκλήρωση του Γολγοθά αυτού με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2022. Οι δηλώσεις όντως θα είναι η ολοκλήρωση του; Δεν νομίζουμε, αφού εδώ και πολλά χρόνια η φορολογική χρήση δεν σταματά να μας απασχολεί με την υποβολή της δήλωσης, αλλά συνεχίζει να μας κυνηγά για πολύ καιρό ακόμα. Για παράδειγμα για τη χρήση 2021 ακόμα μας απασχολούν η διαβίβαση των αποκλίσεων του 2021, αφού σύμφωνα με την απόφαση Α.1187/29.12.2022 η διαδικασία παρατάθηκε για έως τις 31 Μαρτίου 2023.

 Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts