Τι θα γίνει φέτος με τα τεκμήρια και τις αποδείξεις

Τι θα γίνει φέτος με τα τεκμήρια και τις αποδείξεις

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και μαζί με αυτή ήρθαν αρκετά νέα γύρω από τα φορολογικά ζητήματα που μας απασχολούν ή θα μας απασχολήσουν το ερχόμενο διάστημα. Η αρχή έγινε με το θέμα των φετινών φορολογικών δηλώσεων και τι θα γίνει με το ζήτημα των τεκμηρίων, των αποδείξεων, αλλά και των προθεσμιών υποβολής.

Το ζήτημα των τεκμηρίων και των αποδείξεων το είχαμε αναδείξει και στο παλαιότερο άρθρο μας «Σοφόν το σαφές», τονίζοντας ότι εάν δεν γίνουν διορθώσεις σε αυτά τα δύο ζητήματα, υπάρχει μεγάλος φόβος να έχουμε φορολογικές διαστρεβλώσεις στα αποτελέσματα των εκκαθαρίσεων των φορολογικών δηλώσεων.

Με πρόσφατη τροπολογία το ζήτημα διορθώνεται εν μέρει, αφού προβλέπεται όσον αφορά το θέμα των τεκμηρίων ότι για το φορολογικό έτος 2020 δεν θα έχουν εφαρμογή, υπό κάποιες προϋποθέσεις, τα τεκμήρια του άρθρου 31 του Ν. 4172/2013 για τους φορολογούμενους που θεωρούνται ότι εντάσσονται στην κατηγορία των φορολογουμένων που έχουν πληγεί από την πανδημία το 2020....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts