Παράταση Φορολογικών Δηλώσεων – …«Τι δεν μας είπε»…

Παράταση Φορολογικών Δηλώσεων – …«Τι δεν μας είπε»…

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Στον πρόλογο του προηγούμενου άρθρου είχαμε ευχηθεί ο τότε επικείμενος καύσωνας να μην φέρει προβλήματα με πυρκαγιές και καταστροφές φυσικού πλούτου και περιουσιών. Δυστυχώς πέσαμε έξω και στα δύο, αφού ο καύσωνας δεν ήρθε καθ’ ολοκληρία γιατί το βοριαδάκι έκανε τη δουλειά του, όμως το ίδιο βοριαδάκι βοήθησε δυστυχώς να κάνουν και οι πυρκαγιές «πολύ καλά» τη δική τους δουλειά και να «κεράσουν» τον κόσμο με αγωνία και ταλαιπωρία και όχι μόνο. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε άλλα παρόμοια φαινόμενα, αλλά κάθε χρόνο μένουμε με την ελπίδα.

Στα δικά μας λημέρια και θέματα, εχθές είχαμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου. Η ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει εάν η παράταση αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά θεωρούμε αυτονόητο ότι θα αφορά και τα δύο, όμως δεν είναι αυτό το ζήτημά μας. Όπως είχαμε προβλέψει σε πάρα πολλά άρθρα μας έως τώρα, αλλά και σε πολλές κατ’ ιδίαν συζητήσεις με αρκετούς συναδέλφους, το Υπουργείο θα αγνοούσε για άλλη μια χρονιά το γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι ένας μήνας που όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν διακοπές κι έτσι θα έδινε μια νέα προθεσμία, η οποία θα έληγε μέσα στον Αύγουστο. Μάλιστα προβλέπαμε ακόμα και το ύφος της ανακοίνωσης της παράτασης, η οποία λέγαμε ότι θα είχε ως «σήμα κατατεθέν» το γεγονός ότι το σύστημα των δηλώσεων άνοιξε στις 30 Μαρτίου....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Author’s Posts