Οι τελευταίες εξελίξεις

Οι τελευταίες εξελίξεις

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Τα νούμερα της διάδοσης του ιού εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά, μάλιστα την Τετάρτη που μας πέρασε στη χώρα μας είχαμε ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων. Εκτός όμως από τα κρούσματα, ιστορικά υψηλό είναι και το νούμερο των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, το οποίο αυξάνεται συνεχώς. Με λίγα λόγια η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει κάτι παραπάνω από κρίσιμη και η ανάγκη για την προσοχή όλων μας είναι δεδομένη.

Εκτός αυτών όμως, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και η οικονομία, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν περάσει ένα πολύ μεγάλο διάστημα όντας κλειστές με κρατική εντολή. Χρειάζονται και αυτές μια ένεση ρευστότητας, μια μικρή ανάσα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Τα προβλήματα είναι και στον τομέα της οικονομίας πολυεπίπεδα, με κυριότερο όλων να είναι αυτό της ρευστότητας, για την οποία μάχονται όλοι εδώ κι έναν χρόνο.

Η ζυγαριά ανάμεσα σε αυτά τα δύο, οικονομία και υγεία,  είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στη μέση. Από όποια μεριά και να γύρει δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην αντίθετη, το έχουμε αναφέρει και παλιότερα. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να  γίνονται προσπάθειες από τους αρμοδίους να βρεθεί η χρυσή τομή, υπολογίζοντας πάντα και το γεγονός ότι οι κάνουλες στερεύουν όσο η κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυτές τις ειδικές συνθήκες, οι οποίες πλέον πρέπει να θεωρούνται μόνιμες….

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts