Πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής: Μία αδικία που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα

Πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής: Μία αδικία που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Κακοκαιρία Ντάνιελ ήταν και πέρασε. Στο πέρασμα του, όλοι παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε ακόμα τις άπειρες καταστροφές που προκάλεσε σε υλικά αγαθά, περιουσίες, επιχειρήσεις, χωράφια και γενικά ότι περικλείει την καθημερινότητα όλων των συμπολιτών μας στην Θεσσαλία και στις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς, εκτός από τις υλικές ζημιές είχαμε και την επιβεβαιωμένη απώλεια δεκαπέντε ανθρώπων συν δύο επιπλέον ακόμα αγνοουμένων, αλλά και την απώλεια δεκάδων χιλιάδων ζώων κάθε είδους.

Η γενική πληγή στην οικονομία; Ακόμα είναι ανυπολόγιστη, αλλά σίγουρα θα είναι πάρα πολύ μεγάλη αν υπολογίσουμε ότι στις πληγείσες περιοχές παράγεται περίπου το 6% του Α.Ε.Π της χώρας. Αν εξειδικεύσουμε τα νούμερα, στην Θεσσαλία σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021 της ΕΛΣΤΑΤ παράγεται για τη χώρα συνολικά το 40% των μαλακών τυριών, το 25% των σκληρών τυριών, το 38% του βαμβακιού, το 19,4% του εγχώριου πρόβειου γάλακτος, το 13,7% του εγχώριου αγελαδινού γάλακτος, το 18,5% του βόειου κρέατος, το 10% του χοιρινού κρέατος, το 52,8% της βιομηχανικής ντομάτας, το 54,7% των αχλαδιών, το 51,7% των αμυγδάλων και άλλα πολλά τόσο «γεμάτα» νούμερα, που μαρτυρούν λίγο πολύ την κατάσταση που θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Author’s Posts