Ο σεβασμός φαίνεται από τις πράξεις κι όχι από τα λόγια…

Ο σεβασμός φαίνεται από τις πράξεις κι όχι από τα λόγια…

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Νά ‘μαστε πάλι στα ίδια… Ο Φεβρουάριος έφτασε στα μέσα του, όλα όμως οδηγούν στον περασμένο Μάρτιο όσον αφορά στο ζήτημα της πανδημίας. Το γενικό lockdown δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά σιγά σιγά, νομός με νομό, μπαίνουν σε καθεστώς «κόκκινης ζώνης», με πρώτη αυτών την Αττική, η οποία είναι στα κόκκινα από χθες.

Η κατάσταση με τα μέτρα είναι κι αυτή στα ίδια επίπεδα με τις αρχές. Ο αριθμός των νόμων και των εγκυκλίων εξακολουθεί να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Δυστυχώς όμως, όπως έχουμε πει εδώ και καιρό, το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην ποσότητα, αλλά και στην ταχύτητα έκδοσης των αποφάσεων.

Η καθυστέρηση πολλές φορές ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για εμάς τους φοροτεχνικούς, αλλά και τους ίδιους τους φορολογούμενους γενικότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εγκύκλιος για τα ενοίκια των επιχειρήσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021.

Από εχθές το βράδυ λοιπόν έχει δημοσιευθεί η εγκύκλιος Α. 1025/2021, η οποία ξεκαθαρίζει ποιες επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα ολικής μείωσης ενοικίου, αλλά και ποιες έχουν δικαίωμα μείωσης κατά 40%. Αντίστοιχα, οι ιδιοκτήτες-φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να λάβουν 80% αποζημίωση αφορολόγητη, εάν η επιχείρηση δικαιούται ολική μείωση ή 20% εάν η επιχείρηση δικαιούται μείωση κατά 40%.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr      

Author’s Posts