Ο κυκεώνας του ΕΦΚΑ «συμπληρώνει» την ψηφιακή οργάνωση

Ο κυκεώνας του ΕΦΚΑ «συμπληρώνει» την ψηφιακή οργάνωση

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Φεβρουάριος, ο μικρότερος μήνας του έτους, αποτελεί και φέτος παρελθόν, έστω και αν λόγω δίσεκτου έτους τον είχαμε παρέα μας για άλλη μία ημέρα, κάνοντας συνολικά 29 τις «παρουσίες του». Ο Μάρτης μας υποδέχτηκε με το βροχερό του πρόσωπο, αλλά σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι κάτι προσωρινό, αφού το Σαββατοκύριακο προβλέπεται επαναφορά της ηλιόλουστης κατάστασης. Σε σχέση με το «κοινωνικό πρόσωπο», ο Μάρτης έχει αρκετά καλές προοπτικές, αφού μας επιφυλάσσει ουκ ολίγες ευχάριστες νότες. Τσικνοπέμπτη την ερχόμενη Πέμπτη, το τριήμερο της αποκριάς στις 16 έως 18 Μαρτίου και μπόνους ακόμα ένα τριήμερο την 25η Μαρτίου, που φέτος πέφτει Δευτέρα, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Όσον αφορά τα δικά μας, θα ξεκινήσουμε από κάτι τεχνικό, όχι με το θέμα των POS και των Φ.Π.Α., που ενδεχομένως πάει το μυαλό σας, θα τα σχολιάσουμε και αυτά παρακάτω. Θα ξεκινήσουμε, όμως, με τον πολυαγαπημένο μας Ε.Φ.Κ.Α., με τον οποίο ομολογουμένως έχουμε πολύ καιρό να ασχοληθούμε. Το θέμα είναι καθαρά τεχνικό, αλλά μετατρέπεται άμεσα σε ουσιαστικό, όπως συμβαίνει με πάρα πολλά ζητήματα στην «ψηφιακή επανάσταση» που βιώνουμε. Ποιο είναι αυτό; Η ασφαλιστική ικανότητα και η ασφαλιστική ενημερότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts