Λίγες σκέψεις για το νέο ασφαλιστικό

Λίγες σκέψεις για το νέο ασφαλιστικό

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Εκλογές ήταν και πάνε! Ο Οκτώβριος ξεπέρασε τα μισά του δρόμου και μας άφησε πίσω του τα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, μετά την ολοκλήρωση και του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. Οι νέες διοικήσεις, βάσει νόμου, θα αναλάβουν με 5ετή θητεία από την 1/1/2024 και μετά, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς, όπως είχαμε κάνει και στο προηγούμενο άρθρο, τους ευχόμαστε καλή θητεία.

Στα υπόλοιπα δικά μας, χθές παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τον υπουργό, τον υφυπουργό και τη γενική γραμματέα εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Από την εν λόγω παρουσίαση προέκυψαν αρκετές ειδήσεις, αλλά αυτή που αφορά περισσότερο τον κλάδο μας είναι εκείνη που έχει να κάνει με την κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης από όσους συνταξιούχους εργάζονται και την αντικατάσταση της από έναν επιπλέον μη ανταποδοτικό πόρο υπέρ Ε.Φ.Κ.Α., ο οποίος φυσικά θα αποδίδεται στο ασφαλιστικό ταμείο. Το γιατί μας αφορά θα σας το αποδείξουμε ευθύς αμέσως, παραθέτοντας σε εσάς και στους αρμοδίους κάποιες σκέψεις μας επί του θέματος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Author’s Posts