Η παράταση των δηλώσεων ξεκαθαρίστηκε νωρίς. Ποιες άλλες προθεσμίες υπάρχουν;

Η παράταση των δηλώσεων ξεκαθαρίστηκε νωρίς. Ποιες άλλες προθεσμίες υπάρχουν;

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Ο Μάιος φτάνει και αυτός στο τέλος του και την ερχόμενη Πέμπτη είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον Ιούνιο που σηματοδοτεί τον ερχομό της αγαπημένης μας εποχής, του Καλοκαιριού. Βέβαια, για να φτάσουμε στις παραλίες, στο δικό μας το κομμάτι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο με πάρα πολλές υποχρεώσεις και ζητήματα πολλά.

Στο θέμα των δηλώσεων που μοιραία μας απασχολεί όλους, προχθές ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ενώ χθες είχαμε και την επισημοποίηση της με τη δημοσίευση της εγκυκλίου Α.1078/2023. Ως γνωστών λοιπόν, η προθεσμία έχει παραταθεί για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και ώρα 15.00 το μεσημέρι για κάθε φορολογούμενο, άρα για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η ώρα ορίστηκε προκειμένου να παραμείνει η προθεσμία της πληρωμής την ίδια ημέρα 31 Ιουλίου, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για αυτόν που θα ολοκληρώσει τη δήλωση την ίδια ημέρα. Παράλληλα, στις 31 Ιουλίου παραμένει η προθεσμία για εφάπαξ αποπληρωμή του φόρου των φυσικών προσώπων με έκπτωση 3% στο σύνολο του φόρου προς πληρωμή.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts