Ας μιλήσουμε λίγο για ενοίκια, ανείσπρακτα και εισπραγμένα

Ας μιλήσουμε λίγο για ενοίκια, ανείσπρακτα και εισπραγμένα

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Η πρώτη γεμάτη εβδομάδα του Ιουνίου φτάνει στο τέλος της και έτσι σιγά σιγά όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι θυμούνται την ετήσια φορολογική τους υποχρέωση σε σχέση με τη φορολογική δήλωση. Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερα μηνύματα, email αλλά και τηλεφωνήματα έρχονται στο γραφείο, τα οποία καταλήγουν με την κλασική ερώτηση «εμείς πότε θα κάνουμε δήλωση;» Ακόμα αυτό το «κλασικό ερώτημα» δεν έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο του , αλλά όσο πλησιάζουμε προς τις αρχές και τα μέσα Ιουλίου θα αρχίσει να γίνεται συχνότερο και από την απλή Καλημέρα… Σταθερές καταστάσεις που όλοι τις γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ο ρυθμός υποβολών μαρτυρά την ίδια κατάσταση, αφού είμαστε κατά μέσο όρο σε κάτι παραπάνω από 72.000 δηλώσεις κατά μέσο όρο στις καθημερινές και άλλες περίπου 15.000 κατά μέσο όρο στις μη εργάσιμες ημέρες, δηλαδή τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Τα εξαψήφια δεν τα έχουμε «χτυπήσει» ακόμα, με το ρεκόρ ημερήσιων υποβολών να παραμένει στις 85.944 υποβολές που επετεύχθη στις 16 Μαΐου, ρεκόρ το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα καταρριφθεί λίαν συντόμως όσο πλησιάζουμε στη λήξη της προθεσμίας. Σε κάθε περίπτωση μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί περίπου το 38% των δηλώσεων σε σχέση με τις περσινές υποβολές, οπότε έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

Author’s Posts