Ακραίο καιρικό φαινόμενο είναι και ο ισχυρός καύσωνας!!!

Ακραίο καιρικό φαινόμενο είναι και ο ισχυρός καύσωνας!!!

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

 

Ο Ιούλιος φτάνει στα τέλη του, αλλά από τα μέσα και μετά φρόντισε να μας δείξει το πραγματικό του πρόσωπο με το οποίο τον έχουμε συνηθίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μήνας καυτός με 40άρια υπό σκιά, τα οποία γίνονται εύκολα και 50άρια μέσα στον ήλιο, την καυτή άσφαλτο και τη λαμαρίνα του αυτοκινήτου. Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο συνηθίζουμε να δοξάζουμε τον εφευρέτη του air condition και να παρακαλούμε τον «άγιο ηλεκτρολόγο» να κρατήσει ζωντανό το ρεύμα. Άλλωστε, είναι μήνας που οι τεχνικοί και οι συντηρητές των a/c γίνονται πιο δυσεύρετοι και από εμάς… Ίσως είναι ένας κλάδος που μπορεί να κατανοήσει την κατάσταση μας στις λήξεις των προθεσμιών και στο κυνήγι που «τρώμε» από όλες τις πλευρές.

Μαζί με τον καύσωνα βέβαια τι πάει πακέτο σχεδόν κάθε χρόνο; Προφανώς και πάει η φωτιά η οποία χρειάζεται απλά ένα ελαφρύ αεράκι για να κάνει την καταστροφική της δουλειά ευκολότερα, αφού η ξηρασία που δημιουργείται έχει στρώσει το έδαφος για κάτι τέτοιο. Δυστυχώς και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση αφού είχαμε τις ίδιες καταστάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, με την Αττική να είναι άλλη μία φορά κυρίαρχος αυτού του δυσάρεστου «παιχνιδιού». Επειδή και η άλλη εβδομάδα θα έχει ακριβώς τις ίδιες συνθήκες με απίστευτη ζέστη για τρεις, τέσσερις ημέρες και μετά ένα μελτεμάκι που θα «ταΐσει» το θηρίο, ευχόμαστε να μην έχουμε άλλες παρόμοιες καταστάσεις με επιπλέον καταστροφικές πυρκαγιές όπως της εβδομάδας που μας πέρασε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Author’s Posts