logo youtube

Επικαιρότητα

Εκτύπωση

Κάποιες σκέψεις …

on .

DSC 6489Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α.

Καλησπέρα σε όλους,

Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, όπως τουλάχιστον ακούμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τα προβλήματα πολλά. Γιατροί και υγειονομικοί δίνουν αγώνα για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας.

Ας μην ξεχνάμε όμως και κάποιους αφανείς ήρωες που δίνουν αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους σε έναν αγώνα εξίσου σημαντικό αλλά και ταυτόχρονα άνισο.

Οι λογιστές – φοροτεχνικοί παρά το ότι ... διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.e-forologia.gr

Εκτύπωση

Τηλεδιάσκεψη Ε.Ε.Α. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 – Τρίτη 24/11 στις 18:00

on .

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης θα είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 στις 18:00, με κεντρικό θέμα τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Εκτύπωση

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε…

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

 

 

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, στην πλειοψηφία των άρθρων που δημοσιεύουμε εβδομαδιαία στη φιλόξενη σελίδα του e-forologia, ξεκινάμε τονίζοντας τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες. Δυστυχώς, οι εκπλήξεις των πρωτόγνωρων συνθηκών φαίνεται να μην έχουν τέλος, αφού όλο και νέες προστίθενται στα μέχρι τώρα δεδομένα.

 

Καταρχάς, η διαφορά του δεύτερου κύματος σε σχέση με το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός  ότι ο ιός υπάρχει πραγματικά, αφού τα νούμερα κάθε μέρα είναι τετραψήφια, ενώ στο πρώτο κύμα με το ζόρι πλησίασαν τα τριψήφια. Επιπλέον όμως, για να πάμε και στα δικά μας λημέρια, χρονικά είμαστε σε άλλη κατάσταση, αφού βρισκόμαστε στο τέλος του έτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο ζήτημα των προθεσμιών και των εργασιών που πρέπει να γίνουν. Βλέπε για παράδειγμα φορολογικούς ελέγχους, κλεισίματα έτους, παραγραφές υποθέσεων, κ.λπ….

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr

 

Εκτύπωση

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

on .

O Ηλίας Χατζηγεωργίου, Φοροτεχνικός - Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α, αναλύει δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα

 

Παρά τις διαρροές που ήθελαν την κυβέρνηση να προσπαθεί να εξασφαλίσει τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με βάση τον ονομαστικό τους μισθό, όπως έγινε με το δώρο Πάσχα του 2020, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι τελικά το δώρο θα καταβληθεί «με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος». Κύκλοι μάλιστα του οικονομικού επιτελείου λένε πως «η εναλλακτική της πλήρους κάλυψης στον ονομαστικό μισθό για όλους «θα έστελνε το λάθος μήνυμα, σε μια συγκυρία όπου δεν υπάρχουν πλεονάσματα αλλά ελλείμματα».

Δεδομένου ότι το ύψος του δώρου Χριστουγέννων υπολογίζεται βάση των απολαβών των μισθωτών από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους και πολλοί εργαζόμενοι το 2020 βρέθηκαν για σημαντικές περιόδους σε καθεστώς αναστολής εργασίας λαμβάνοντας επιδόματα χαμηλότερα από τους μισθούς τους, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα βρεθούν ζημιωμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης....

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.tvxs.gr

 

Εκτύπωση

Καμιά εγκύκλιο θα βγάλετε;

on .

Του Παναγιώτη Παντελή - Φοροτεχνικού, Οικονομικού Επόπτη Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

 

 

Η δεύτερη φάση της πανδημίας έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας εδώ και καιρό, γεγονός που κάνει για άλλη μια φορά τους υγειονομικούς παράγοντες να μετατρέπονται σε έμμεσους αρχηγούς, δεδομένου ότι σε αυτήν τη φάση πρέπει να προέχει η υγεία όλων μας.

 

Με αυτή τη λογική θα πρέπει να λειτουργούν κατ’ αρχάς όλοι οι αρμόδιοι, αλλά και για όλα τα ζητήματα. Λέμε όλα τα ζητήματα, γιατί δυστυχώς το θέμα της πανδημίας δεν είναι το μοναδικό που μπορεί να πλήξει τις υγείες όλων μας. Όλοι οι γιατροί κάθε ειδικότητας διαχρονικά στις συμβουλές που δίνουν προσθέτουν μια συγκεκριμένη φράση… «Όχι άγχος».

 

Η συγκεκριμένη φράση φαίνεται να εφαρμόζεται απόλυτα από όλους τους αρμόδιους του κράτους που βγάζουν αποφάσεις και δίνουν οδηγίες….

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.e-forologia.gr