Σταϊκούρας: Υπέρβαση 1,2 δισ. ευρώ στα έσοδα Μαΐου

Σταϊκούρας: Υπέρβαση 1,2 δισ. ευρώ στα έσοδα Μαΐου

Στέλιος Κράλογλου

Με μοχλό τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή την εφάπαξ πληρωμή ή την πρώτη δόση, που φέτος ξεκίνησε νωρίτερα (πέρυσι ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο) τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ξεπέρασαν τον στόχο που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά 1,2 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ αφορούν πάνω από το μισό των αυξημένων εσόδων και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απόφαση πολλών ιδιόκτητων να των πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο λόγω και της μείωσης του με το νέο μοντέλο υπολογισμού του.

Όπως είπε ο κ, Σταϊκούρας η εξέλιξη αυτή έχει μεν έκτακτο χαρακτήρα αλλά ανοίγει τον δρόμο για νέα μέτρα όπως η επέκταση της επιδότησης καυσίμων που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το μέτρο θα αφορά τον Ιούλιο, ίσως όμως και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού.

Όσον αφορά στην επιδότηση ρεύματος ο κ. Σταικούρας επιβεβαίωσε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για το energy pass, δηλαδή τις επιδοτήσεις στο ρεύμα που κυμαίνονται από 18 έως 600 ευρώ. Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα και το ποσό θα πιστωθεί αρχές Ιουλίου στους δικαιούχους.

Πηγή: newmoney.gr


Εκτύπωση   Email

Author’s Posts