Ο οδικός χάρτης αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής

Ο οδικός χάρτης αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής

Του Θάνου Τσίρου

Υπό συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας ενεργοποιείται από την 1η Ιουλίου ο νέος τρόπος υπολογισμού του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ο νέος μηχανισμός αποτύπωσης των χρεώσεων στους λογαριασμούς, με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Με τη χρηματιστηριακή τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας πάνω από τα 300 ευρώ η μεγαβατώρα, το οικονομικό επιτελείο μετρά το δημοσιονομικό κόστος της στήριξης που εκτοξεύεται με το «καλημέρα», ενώ οι εταιρείες «ψάχνουν» τις τιμές που θα ανακοινώσουν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου.

Ο Ιούλιος φέρνει πρωτόγνωρες αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας. Η αναστολή εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής θα υποχρεώσει από τις 10 Ιουλίου όλες τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας να ανακοινώσουν καινούργια τιμολόγια για τα εκατομμύρια των καταναλωτών που επιλέγουν τον κυμαινόμενο τρόπο χρέωσης.

Επίσης, το κράτος θα κληθεί και αυτό να φτιάξει τον μηχανισμό υπολογισμού της κρατικής επιδότησης έτσι ώστε να κρατήσει -κατά το δυνατόν- σταθερό το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά τουλάχιστον για το επόμενο 12μηνο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο naftemporiki.gr

Πηγή: naftemporiki.gr


Εκτύπωση   Email

Author’s Posts