Δήλωση Ε1: Σε 10 μέρες λήγει η διορία αλλά 1 στους 3 δεν έχουν καν ξεκινήσει

Δήλωση Ε1: Σε 10 μέρες λήγει η διορία αλλά 1 στους 3 δεν έχουν καν ξεκινήσει

Κωστής Πλάντζος

Σε αδυναμία υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φαίνεται να  οδηγούνται εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, λόγω της νέας υποχρέωσης που επεβλήθη από φέτος σε όλους τους φορολογουμένους –αδιακρίτως εάν είναι οι ίδιοι ή όχι υπόχρεοι να υποβάλουν τη δήλωσηνα δηλώσουν διαδικτυακά κινητό τηλέφωνο και email στην ΑΑΔΕ.

Στις 30 Ιουνίου λήγει η διορία υποβολών Ε1, αλλά 2.800.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμα προβεί στην επικαιροποίηση. Αν και φαντάζει άσχετη από την υποβολή της δήλωσης που επιβλήθηκε εφέτος, αν δεν σπεύσουν να την εκπληρώσουν τόσο οι άμεσα υπόχρεοι όσο και οι σύζυγοί τους, τότε είναι αδύνατον όχι μόνον να υποβάλουν τη δήλωση Ε1, αλλά ακόμα και να ξεκινήσουν απλά την συμπλήρωσή της.

Και αυτό επειδή δεν αρκεί να πιστοποιήσει κινητό και email μόνον ο/η άμεσα υπόχρεος για δήλωση, με τους κωδικούς που διαθέτει ώστε να ξεκινήσει και την συμπλήρωση του Ε1.  Αλλά η δήλωση μένει «κλειδωμένη» μέχρι να κάνει πρώτα το ίδιο και ο/η μη υπόχρεος σύζυγος, που θα πρέπει να αποκτήσει συνθηματικά και κωδικούς εισόδου που πολλοί ποτέ δεν είχαν ως τώρα στη ζωή τους.

«Στον αέρα» 1 στις 2 δηλώσεις

Για διάφορους λόγους, μέχρι εχθές οι 2 στους 3 φορολογουμένους δεν είχαν μπει καν στη διαδικασία να δουν τα ενημερωτικά στοιχεία που ανήρτησε η ΑΑΔΕ στον λογαριασμό τους για τα εισοδήματα, τους τόκους, τα μερίσματα και τις δαπάνες τους για το 2021. Ούτε άνοιξαν την εφαρμογή για να μπουν  στην προσυμπληρωμένη από την ΑΑΔΕ φόρμα Ε1, γιατί ήταν τεχνικά αδύνατον να το κάνουν αφού δεν είχαν επικυρώσει τα στοιχεία επικοινωνίας στην ΑΑΔΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newmoney.gr

Πηγή: newmoney.gr

Author’s Posts