Απεργία σήμερα, 9 Απριλίου: «Κατεβάζει ρολά» η χώρα – Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Απεργία  σήμερα, 9 Απριλίου: «Κατεβάζει ρολά» η χώρα – Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Απροσπέλαστο για αρκετές ώρες θα είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης.

«Η ακρίβεια κατατρώει τα εισοδήματα των εργαζομένων, χωρίς καμία μέριμνα από την πλευρά της Κυβέρνησης. Είμαστε προτελευταίοι στην αγοραστική δύναμη σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μεγάλο τμήμα των πολιτών να δαπανά πάνω από το 40% του εισοδήματός του για τη στέγαση και τη θέρμανση» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι επίσης, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, τραπεζοϋπάλληλοι, οικοδόμοι καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολεοδομίες και τις τράπεζες. Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Απροσπέλαστο για αρκετές ώρες θα καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας τα συλλαλητήρια και οι προσυγκεντρώσεις. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί μισή ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια. Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί για τις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια και τα Προπύλαια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο eea.gr

Πηγή: eea.gr

Author’s Posts